Kestävä kehitys

Ravintola Perho on Joutsenmerkitty ravintola.

Joutsenmerkityn ravintolan koko toiminta on ympäristömyönteistä. Ravintola noudattaa tiukkoja ympäristövaatimuksia toiminnassaan esim. raaka-aineita ostettaessa ja käytettäessä. Joutsenmerkitty ravintola täyttää vaatimuksia energiankulutukselle ja jätehuollolle sekä kemiallisten tuotteiden käytölle, osa elintarvikkeista on luomua ja ravintolalla on selkeä ympäristöjohtamis-järjestelmä. Ympäristöjohtamisella tarkoitetaan, että ravintolalla on mm. selkeät toimintatavat ja ohjeet mitä tuotteita ostetaan ja mitä ei. Ravintola on asettanut tavoitteita miten entisestään parannetaan ravintoalan ympäristötyötä.
Ravintolan henkilökunta on myös sitoutunut ympäristötyöhön.

Joutsenmerkin kriteerien avulla ravintola saa toimintaohjeita, joilla edesautetaan kestävää kehitystä.

Portaat luomuun-ohjelma

Portaat luomuun- ohjelman tavoitteena on auttaa ammattikeittiöitä lisäämään luomutuotteiden käyttöä ja kannustaa huomiomaan kestävä kehitys toiminnassa. Ravintola Perho ja henkilöstöravintola Herkku ovat 3 tasolla 3- tasoisella ohjelmassa