Ravintola Perho
Historia
EDELLÄKÄVIJYYTTÄ JA KESTÄVÄÄ GASTRONOMIAA
Ravintola Perho kunnioittaa perinteitä ja katsoo tulevaisuuteen. Perho Liiketalousopiston arvot; palveleva, innostava, vastuullinen ja rohkea näkyvät myös ravintolan toiminnassa. Ravintola on toiminut oppilaitoksen perustamisesta alkaen vuodesta 1935 tulevien alan ammattilaisten ensimmäisenä työpaikalla oppimisen paikkana. Opiskelijoille ravintola tarjoaa turvallisen oppimisympäristön, joka ottaa huomioon opiskelijoiden yksilölliset tarpeet.
Tervetuloa nauttimaan muun hyvän ohella meidän oman, Stadin vanhimman panimon oluesta,
omasta juustosta tai omalla pellolla kestävästi viljellyistä kasviksista.
Teemme parhaamme ja toivomme, että viihdytte ja tulette uudestaan!
Vastuullisuus
Sesonkikauden erikoisuutena tarjoamme Perhon oman pellon kasvikset ja yrit, joiden ympärille on koottu syyskauden uusi menu. Perho Green City Farm, oppilaitoksen oma pelto, sijaitsee Malmin kampuksen vieressä Helsingissä. Ravintola Perho käyttää syyskaudella pellon tuotteita raaka-aineena niin lounaalla kuin a la Carte-listalla joko sellaisenaan tai osana ruokia. Myös ravintolassa syntyvä biojäte kierrätetään oman kompostorin kautta takaisin peltoon.
Haluamme myös nostaa esiin kalastajia ja viljelijöitä, jotka mahdollistavat satokauden puhtaat raaka-aineet.
Etsimme ravintola Perhossa jatkuvasti omia kestäviä tapoja toteuttaa vastuullista ja kestävää ravintolatoimintaa. Olemme mukana Urban&Local – tulevaisuuden kestävä ruokaekosysteemi – hankkeessa (1/2023–12/2025)
Hankkeessa etsitään ja kehitetään lähiruoka- ja ravintola-alan innovatiivisia ratkaisuja, toimintatapoja, tuotteita ja palveluita.
Oppimisympäristö
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Perho Liiketalousopistossa kansainvälisyys kuuluu luontevasti kaikkien opiskelijoiden arkeen.
Kansainvälisyys näkyy läpi opetussuunnitelman vieraiden kielten ja kulttuurien opetuksena, kansainvälisinä työssäoppimisjaksoina, monialaisina hankkeina ja projekteina sekä opintomatkoina. Ravintolassa kansainvälisyys näkyy selkeimmin, kun restaurant cook – ryhmän opiskelijat ovat ravintolassa oppimassa asiakaspalvelua ja ruoanvalmistusta.
Restaurant Cook
• englanninkielinen kokin koulutus, jota järjestetty vuodesta 2006
• suomalaisia ja kansainvälisiä opiskelijoita
• suomalaiset opiskelijat suorittavat 12-20 viikon oppimisjakson ulkomailla
Green City Farm
Perho Green City Farm sijaitsee Malmin kampuksen vieressä.
Perho Green City Farm, oppilaitoksen oma pelto, sijaitsee Malmin kampuksen vieressä Helsingissä. Ravintola-, matkailu- ja liiketalouden opiskelijat pääsevät kokemaan mistä ruoka tulee, miten se siirtyy ekologisesti ja kestävän gastronomian filosofian mukaisesti pellolta keittiöön ja asiakkaan lautaselle. Pelto toimii kaikkien Perho Liiketalousopiston opiskelijoiden oppimisympäristönä, johon saadaan kytkettyä yrittäjyyttä, markkinointia sekä tuotekehittelyä. Perho Green City Farm on paikka, jossa ruokaa kasvatetaan ekologisesti ja kestävästi. Viljelijät, opiskelijat, henkilöstö ja muut sidosryhmät yhdessä edesauttavat terveellisen, ravitsemuksellisen ja herkullisen ruokakulttuurin kehittymistä.
Ensimmäisen satokauden viljely aloitettiin toukokuussa 2017 ja se perustuu enimmäkseen ns. maanparannusviljelyyn, jossa tavoitteena on elvyttää peltoalueen maaperän ravintoaineet ja pieneliöt luonnonmukaisin menetelmin. Ravintola Perho käyttää syyskaudella pellon tuotteita raaka-aineena niin lounaalla kuin a la Carte-listalla joko sellaisenaan tai osana ruokia.
Perhon panimo
Perhon Panimo – käsityönä tehtyä olutta!
Perhon Panimo on Helsingin vanhin toiminnassa oleva panimo. Panimo toimii opetuspanimona ja osa Perho Liiketalousopistoa. Oluita ovat valmistamassa oluentekijöiden lisäksi koulun kokki- ja tarjoilijaopiskelijat. Panimo on perustettu vuonna 1995. Alusta asti myydyin olut on ollut Perhon Rohkea, joka on jatkuvasti valikoimissa. Sen lisäksi kokeillaan rohkeasti erilaisia reseptejä. Panimolla suositaan vastuullisesti tuotettuja raaka-aineita, ja käytetään myös hävikkituotteita oluenvalmistuksessa.